Mainos

Irak odottaa nopeita tarkastuksia

Irak kertoo olevansa yhtä mieltä YK:n pääsihteerin Kofi Annanin kanssa siitä, että niin sanottujen presidentin palatsien tarkastuksesta tulisi suoriutua nopeasti.

Irakin ulkoministeriön edustaja Riyadh Al Qaysi kertoi eilen uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että vaikka sopimuksessa ei ollut asetettu aikarajaa tarkastuksille, niistä tulisi suoriutua "niin pian kuin mahdollista".

Edustaja muotoili aikarajat siten, että Irakista tarkastukset olisi järkevintä suorittaa "mieluummin nopeasti kuin hitaasti ja mieluummin lähitulevaisuudessa kuin vasta myöhemmin". Irakin ulkoministeriön edustajan mukaan tarkastajien käyntejä kohteisiin ei kuitenkaan aiota rajoittaa yhteen.

Irak kritisoi Yhdysvaltoja

Irakin mielestä Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on "mennyt järjiltään" YK:n ja Irakin asetarkastussopimuksen takia. Uutistoimisto INA kertoi eilen, että Irakin edustaja oli arvostellut presidentin ja hänen edustajiensa mielenliikahduksia. Nimeämätöntä irakilaisedustajaa lainanneen uutistoimiston mukaan sopimus on osoittautunut todeksi niillekin, jotka etsivät asiasta ainoastaan hankaluuksia, sotaa ja hävitystä.

Hän viittasi puheillaan Yhdysvaltain lähettilääseen Bill Richardsoniin, joka kaipasi vielä tarkennuksia sopimukseen. Richardson sanoi sopimuksen olevan "askel oikeaan suuntaan", mutta kaipaavansa vielä tarkennuksia sopimuksen kieliasuun. Irakilaisedustaja arvosteli lisäksi Yhdysvaltain joukkojen pysymistä Persianlahdella.

-Neuvoisimme niitä Yhdysvaltain edustajia, joilla on vähänkin viisautta ja arvostelukykyä jäljellä, poistamaan sota-alukset alueelta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.