Mainos

Irak miinoittanut Kirkukin öljykentän?

Yhdysvaltalaislähteiden mukaan Irak on aloittanut öljykenttiensä miinoittamisen. Irak kiisti tiedon heti tuoreeltaan.

Irak näyttää ryhtyneen sijoittamaan räjähteitä Kirkukin öljykentälle Pohjois-Irakissa, kerrottiin amerikkalaisista virkamieslähteistä tänään uutistoimisto Reutersille. Irak kiisti tiedon heti tuoreeltaan.

-Olemme nähneet viitteitä siitä, että Irak on ehkä siirtämässä räjähteitä öljykentilleen Kirkukissa, kertoi nimettömänä pysytellyt amerikkalaisvirkamies.

Irakin apulaisöljyministeri Hussein Suleiman Al-Hadithi kiisti tiedon. -Irak haluaa puolustaa öljylähteitään. Olisi siksi epäloogista polttaa niitä omin käsin, apulaisministeri sanoi.

Hadithi sanoi amerikkalaisten esittämiä tietoja vihamielisiksi ja provokatiivisiksi. Amerikkalaisviranomaiset ovat jo aiemmin arvelleet, että Irak saattaa yrittää sytyttää tuleen öljykenttiä, kuten se teki vetäytyessään Kuwaitista 1991.

Irakin presidentti Saddam Hussein vakuutti helmikuun lopulla amerikkalaisen CBS-yhtiön haastattelussa, että Irak ei aio tuhota öljylähteitään sodan uhkasta huolimatta. -Irak ei polta rikkauksiaan, Saddam vakuutti haastattelussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.