Mainos

Irak-lauselmasta äänestys tänään

YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään Irakia koskevasta päätöslauselmasta tänään. Ranskan ulkoministeri kertoo maan tukevan Yhdysvaltain ja Britannian ajamaa päätöslauselmaehdotusta.

Ranska aikoo tukea Yhdysvaltain ja Britannian YK:lle esittämää päätöslauselmaehdotusta Irakin tulevaisuudesta, kertoo Ranskan ulkoministeri Michel Barnier.

Barnier kertoi Inter-radiokanavalla, että Ranska ei ole täysin tyytyväinen päätöslauselmaehdotukseen, mutta tämä ei estä sitä äänestämästä sen puolesta YK:n turvallisuusneuvostossa. Ranskalla on veto-oikeus YK:n turvallisuusneuvostossa. Ranska vastusti sotatoimia Irakissa.

Yhdysvallat ja Britannia ovat muuttaneet Irak-päätöslauselmaehdotustaan, jotta se tyydyttäisi kaikkia YK:n turvallisuusneuvoston jäseniä. Aiempaa lauselmaehdotusta vastusti Ranska, joka oli huolissaan puutteellisista turvallisuusjärjestelyistä vallansiirron jälkeen.

Päätöslauselman tarkoituksena on sopia tämän kuun lopussa tapahtuvan Irakin vallansiirron yksityiskohdista.

Liittouman 160 000 sotilasta jäisivät kuitenkin Irakiin vallanvaihdon jälkeen ja tekisivät yhteistyötä maan hallituksen kanssa.

(MTV3-Reuters-STT)

(Huomenta Suomi 08.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.