Mainos

Irak kiistää väitteet bakteeri-iskusta Britanniaan

Irak pitää täysin perusteettomina Britannian väitteitä tappavan pernaruttobakteerin kuljettamisesta Britanniaan. Britannia on hälyttänyt satamat erityiseen varovaisuuteen, koska maan tiedustelupalvelun mukaan Irak on uhannut toimittaa maahan tappavaa bakteeria hajuvesi- ja alkoholipulloissa.

Irakin tiedotusministeriö piti Britanniassa julki tulleita tietoja "typerinä ja perusteettomina". Ministeriön tiedotteessa toistettiin Irakin aiempi kanta, jonka mukaan maalla ei ole joukkotuhoaseita.

The Sun -lehden mukaan Britannia on hälyttänyt satamat erityiseen varovaisuuteen, koska Irak on uhannut toimittaa maahan tappavaa pernaruttobakteeria hajuvesi- ja alkoholipulloissa. Lehden mukaan Irak on uhannut toimittaa pernaruttobakteeria Britannian lisäksi myös muihin Nato-maihin. Lehden tiedot perustuvat Irakin salaista palvelua lähellä oleviin lähteisiin.

Britannian hallitus on vahvistanut lehden tiedot. Sen mukaan satamille annettiin varoitus 18. maaliskuuta, jolloin hallitus sai vihjeen mahdollisesta salajuonesta. Hallitus on kehottanut tulliviranomaisia erityiseen tarkkaavaisuuteen harmittomia nesteitä sisältävien verovapaiden pullojen suhteen. Lehden mukaan muut Nato-maat sekä Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ovat tietoisia uhkauksesta. Pääministeri Tony Blairin tiedottaja korostaa, ettei salajuonesta ole löydetty mitään todisteita ja sen vuoksi paniikkiin ei ole syytä.

Asesuunnittelija vankilassa

Yhdysvaltalainen New York Times -lehti puolestaan kertoi Irakin vanginneen maan biologisen aseohjelman tärkeimmän kehittäjän Nasser Hindawin. Lehden mukaan Hindawi pidätettiin hänen yrittäessään paeta Irakista. New York Timesin mukaan Hindawin vangitseminen on paha takaisku YK:n asetarkastajille, jotka ovat pitkään toivoneet pääsevänsä kuulustelemaan Hindawia ilman Irakin salaisen poliisin edustajien läsnäoloa. Irakin YK-lähettilään mukaan Irak kertoi Hindawin vangitsemisesta YK:lle ja maaliskuun alussa, New York Times kirjoitti.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja