Mainos

Irak kiinnostaa kauppakumppanina

Sodanuhasta huolimatta halu tehdä kaupaa Irakin kanssa on kova. Bagdadin kansainväliset messut ovat houkutelleet paikalle yli tuhat ulkomaista yhtiötä.

Bagdadin messuille osallistuvien maiden lista on pitkä: Saksa, Ranska, Venäjä, Kiina, Saudi-Arabia, pohjoismaita. Mukana on mm. YK:n turvallisuuneuvoston pysyviä jäsenmaita ja EU:n suuret maat Britanniaa lukuunottamatta.

Uhkaavasta sodasta huolimatta kansainväliset firmat haluavat päästä Irakin markkinoille. Irakin talous ja infrastruktuuri ovat rappiolla ja joskus maa on saatava entiseen vaurauteensa. Näin uskoo myös kastelujärjestelmiä kauppaava ranskalaisfirma

-Olemme menestyneet Nigeriassa, miksi emme siis täällä, sanoo Pole Vernisin johtaja Pierre Corbin.

Sodan uhka on pakottanut Irakin parantamaan suhteitaan naapurimaihin ja kauemmaksikin. Mutta myös valtava öljybusiness vetää puoleensa, sen tietävät niin venäläiset kuin vanha verivihollinen Iran, joilla molemmilla on omat hallinsa messuilla.

Saksalainen tohtori Thorsten Bluhm johtaa ympäristöalan yritystä. Hän tietää Lähi-idän kultaisen säännön. Julkisesti ei pidä puhua seksistä eikä politiikasta, jos mielii kauppoja. Bluhm ja kymmenet muut paikalla olevat saksalaisyhtiöt toivovat pääsevänsä markkinoille parin kolmen vuoden sisällä. Maailmanpolitiikassa se on pitkä aika.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.