Mainos

Irak jatkaa ohjusten tuhoamista

Irak jatkaa kiellettyjen al-Samoud -ohjusten tuhoamista. Maa on myös on luvannut toimittaa raportin maan pernaruttovarastoista YK:n asetarkastajille. Samalla Saddam valmistaa maata mahdolliseen sotaan.

Irak jatkaa kiellettyjen al-Samoud -ohjusten tuhoamista huolimatta Irakin presidentin Saddam Husseinin uusimmista valmisteluista maahansa kohdistuvan mahdollisen hyökkäyksen varalta, kertoivat YK:n asetarkastajat.

Irak on tähän mennessä tuhonnut 68 yhteensä 120 kielletystä al-Samoud -ohjuksesta.

Irakilainen uutistoimisto INA kertoi eilen Saddamin valmistautuneen mahdolliseen sotaan jakamalla maansa neljään sotilaalliseen alueeseen. Alueet ovat neljän suoraan Saddamin komennossa olevan johtajan vastuulla.

Saddamin vanhin poika, irakilaisen eliittijoukon Vallankumouskaartin päällikkö Qusay vastaa Bagdadista ja muista Keski-Irakissa sijaitsevista alueista.

Irak kertoo valmistelujen olevan välttämättömiä, jotta maa voisi torjua ja tuhota kaikki ulkomaalaiset hyökkääjät.

Irak toimittaa raportin pernarutosta YK:lle

Irak on luvannut toimittaa raportin maan pernaruttovarastoista YK:n asetarkastajille kahden päivän sisällä. Irak on jo aiemmin ilmoittanut että se tuhosi kaikki pernaruttovarastonsa vuonna 1991.

Irak toimitti eilen YK:n asetarkastajien johtajalle Hans Blixille selvityksen hermokaasuista, jotka Irak on niin ikään kertonut hävittäneensä 12 vuotta sitten.

(MTV3-STT-Reuters)

(Seitsemän uutiset 16.03.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.