Mainos

Irak haluaa nopeasti rahaa jälleenrakennukseen

Irakilaisministerit pyytävät kansainväliseltä yhteisöltä rahaa muun muassa terrorismin torjuntaan ja maan jälleenrakentamiseen.

Irak kehottaa kansainvälistä yhteisöä tehostamaan ponnistelujaan maan jälleenrakentamiseksi. Tokiossa pidettävän kaksipäiväisen, Irakin jälleenrakentamista käsittelevän kokouksen aluksi puhuneet Irakin kokousedustajat muistuttivat myös kansainvälisiä rahoituslaitoksia maan 125 miljardin dollarin (101,5 miljardin euron) velkojen anteeksiannosta.

- Kehitys ja vakaus Irakissa ei kasva kiväärin piipuista. Lyhytaikainen apu on ainut keino terrorismin syiden tuhoamiseen. Se on myös ainut keino kansamme tulevaisuuden rakentamiseen, muistutti Irakin varapääministeri Barham Salih.

Tokion kokous on jatkoa viime vuonna Espanjan pääkaupungissa Madridissa pidetylle kokoukselle, jossa eri maat ja yhteisöt lupasivat yhteensä 14 miljardia dollaria (runsaat 11 miljardia euroa) Irakin jälleenrakentamiseen.

Irakin epävakaa tilanne ja jatkuvat väkivaltaisuudet ovat kuitenkin saaneet avustajat pidättymään lupausten toteuttamisesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.