Mainos

Irak eristi levottomia alueita

Levottomuudet vaativat tänään parikymmentä kuolonuhria eri puolilla Irakia.

Irak on yrittänyt tänään puuttua väkivaltaisuuksiin rajoittamalla liikkumista kahdessa kaupungissa. Shiiamuslimien pyhässä kaupungissa Kerbalassa tuli voimaan ulkonaliikkumiskielto, ja Bagdadissa eristettiin Duran sunnialue.

Kerbalan asukkaita kiellettiin liikkumasta ulkona sen jälkeen kun poliisi oli ottanut kaupungissa yhteen shiiataistelijoiden kanssa. Yhteenotoissa kuoli kuusi ihmistä. Myöhemmin turvallisuusjoukot pidättivät kaksisataa shiiajohtajan tukijaa, kertoivat turvallisuuslähteet.

Bagdadissa Yhdysvaltain ja Irakin joukot pystyttivät betonimuureja Duran sunnialueelle, joka on kärsinyt pahoin väkivaltaisuuksista.

- Kaikki alueelle saapuvat ja sieltä lähtevät ajoneuvot pysäytetään tarkastuspisteissä, joissa Irakin poliisi etsii terroristeja, pommimateriaalia ja laittomia aseita, armeijalähteet kertoivat.

Levottomuudet vaativat tänään Irakissa parikymmentä kuolonuhria. Eniten kuolonuhreja vaati Mosulissa räjähtänyt pommi, joka tappoi yhdeksän ihmistä kurdipuolueen toimiston edustalla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.