Irak ei taivu

Irak teki tänään selväksi, ettei se taivu YK:n uusienkaan pakotteiden edessä ja jatkoi sanojensa vakuudeksi amerikkalaisten asetarkastajien porttikieltoa.

Myös Irakin presidentti Saddam Hussein oli hallituksineen koolla pohtimassa kiristynyttä tilannetta. Samaan aikaan yhä useammat irakilaiset asettuivat vapaaehtoisesti ihmiskilveksi presidentinpalatsin ympärille suojellakseen johtajaansa mahdollisilta ilmaiskuilta.

Irakin ulkoministerin Mohammed Saeed al-Sahafin mukaan Yhdysvallat etsii vain "halpoja verukkeita" perustellakseen mahdollista sotilaallista hyökkäystä Irakia vastaan.

Yhdysvallat ja Britannia laativat tiistaina YK:n turvallisuusneuvostolle ehdotuksen päätöslauselmasta, jolla tiukennettaisiin Irakin vastaisia pakotteita. Ehdotus ei kuitenkaan uhkaa Irakia voimatoimilla. Irak puolestaan ilmoitti, että se aikoo karkottaa YK:n asetarkastajien amerikkalaiset edustajat, mikäli neuvottelut YK:n kanssa eivät tuota tuloksia. Irak ei hyväksy Yhdysvaltain edustajia asetarkastajiksi. Irak esti edelleen tänään asetarkastajien työn alueellaan.
(STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat