Mainos

Irak ei päästä USA:n ja Britannian avustustyöntekijöitä maahan

Irak on ilmoittanut YK:lle, etteivät amerikkalaiset ja britit saa enää osallistua YK:n humanitaarisen avun jakeluun Irakin alueella, kertoivat diplomaattilähteet Bagdadissa. Syyksi se ilmoitti Yhdysvaltain ja Britannian Irakiin tekemät ilmaiskut.

Ilmoitus saattaa vaikeuttaa YK:n humanitaarisen avustusohjelman toteuttamista Irakissa. Irak on sopinut YK:n kanssa, että se saa myydä tietyn määrän öljyään ulkomaille vastineeksi elintarvike- ja lääkeavusta. Irak on kipeästi avun tarpeessa YK:n julistaman taloussaarron takia.

Irak ei ole vielä ilmoittanut päätöksestään kirjallisesti. Diplomaattilähteiden mukaan Irakin ulkoministeriön virkailijat ovat kuitenkin kertoneet siitä suullisesti YK:n edustajille Bagdadissa. YK:lla on Irakissa 420 humanitaarisen avun parissa työskentelevää avustajaa. Tiedossa ei ole, kuinka moni joukosta on britti tai amerikkalainen. Perjantaina Irak kielsi pariakymmentä lomalla ollutta amerikkalaista ja brittiä palaamasta Irakiin ja vaati YK:ta lähettämään maassa yhä olevat britit ja amerikkalaiset kotiin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.