Mainos

Irak: Asetarkastajilla ei mitään asiaa maahan

Irakin varapresidentti on sanonut, ettei Irakin tule päästää YK:n asetarkkailijoita maahan. Samaan aikaan huhut Yhdysvaltain aikomuksista Saddamin syrjäyttämiseksi jatkuvat.
Varapresidentti Taha Yassin Ramadan kielsi asetarkastajien pääsyn ja kutsui heitä vakoojiksi: -YK:n asetarkastusryhmän vakoojilla ei ole mitään syytä palata Irakiin, koska Irakilla ei ole joukkotuhoaseita, Ramadan sanoi Irakin uutistoimiston Inan mukaan

Yhdysvallat on vihjaillut olevansa valmis käyttämään sotilasvoimaa Irakia vastaan, jos se ei päästä YK:n asetarkastajia maahan.

Lehti: Bush jo päättänyt syrjäyttää Saddamin

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on jo tehnyt päätöksen Irakin johtajan Saddam Husseinin syrjäyttämisestä.

Tänään ilmestyneen Philadelphia Inquirer -lehden mukaan Bush on jo antanut tiedustelupalvelu CIA:lle, puolustusministeriölle ja muille viranomaisille määräyksen aloittaa asiaa koskevien suunnitelmien tekemisen.

Lehden mukaan sotilaallista hyökkäystä Irakiin ei ole kuitenkaan lähiaikoina odotettavissa. Bush on kuitenkin arvioinut, että Irakin joukkotuhoaseohjelmat ovat Yhdysvalloilla liian suuri turvallisuusuhka, jos Saddam Hussein jää valtaan. -Nyt ei enää ole kyse siitä, hankkiudutaanko Saddam Husseinista eroon. Se keskustelu on ohi. Nyt on kyse siitä, miten se (syrjäyttäminen) tehdään, Philadelphia Inquirer lainaa Bushin hallinnon korkeaa virkamiestä.

Lehden mukaan Yhdysvallat aikoo toimia Irakin suhteen, vaikka liittolaiset eivät suostuisikaan osallistumaan operaatioon.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.