Mainos

Irak: 350 siviiliä kuollut iskuissa

Irakin terveysministerin mukaan liittouman viikon kestäneissä hyökkäyksissä on saanut surmansa satoja siviilejä.

Irakin terveysministeri Umeed Midhat Mubarakin mukaan liittouman hyökkäyksissä on kuollut jo 350 irakilaissiviiliä. Haavoittuneita on hänen mukaansa n. 4000. Ministeri sanoi, että suurin osa heistä lapsia, naisia ja vanhuksia.

Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot tuhosivat yöllä ja aamulla suuren osan Basrasta pakoa yrittäneestä panssarikolonnasta. Irak yritti aamulla tulittaa ohjuksilla Kuwaitia, mutta ne torjuttiin Patriot-torjuntaohjuksilla.
Yhdysvaltain ja Britannian joukot valmistautuvat kiihdyttämään hyökkäystään Irakissa, koska sää on parantunut, kertoi amerikkalainen sotilaslähde Qatarin tukikohdassa. Kymmeniä amerikkalaisia merijalkaväen sotilaita haavoittui, kun liittouman joukot tulittivat aamulla erehdyksessä toisiaan Nasirijian kaupungin lähistöllä Etelä-Irakissa.

Amerikkalaiset pudottivat viime yönä Pohjois-Irakiin runsaat tuhat maahanlaskujoukkoihin kuuluvaa laskuvarjosotilasta, jotka ottivat nopeasti haltuunsa alueen lentokentän. Näin liittouma sai avattua pohjoisen rintaman.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.