Mainos

IRA torjuu vaatimukset aseittensa luovuttamisesta

IRA on torjunut Britannian pääministerin vaatimuksen, että IRA luopuu väkivallasta. Vaatimus on IRA:n edustajan mukaan "kohtuuton".

Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA on torjunut Britannian pääministerin Tony Blairin vaatimuksen, että IRA luopuu väkivallasta. Blairin vaatimus on IRA:n edustajan mukaan kohtuuton.

Blair sanoi torstaina, että Pohjois-Irlannin kriisiin ajautunut rauhanprosessi ei etene, jollei IRA luovu pysyvästi väkivallasta ja sillä uhkaamisesta. IRA ei Blairin mukaan voi olla puoliksi mukana rauhanprosessissa ja puoliksi pysyä sen ulkopuolella.

IRA:n nimettömänä pysytellyt edustaja sanoi, että IRA ei ole uhka rauhanprosessille. Edustajan mukaan IRA ei kuitenkaan hyväksy "kohtuuttomien vaatimusten sanelua".

Britannia keskeytti maanantaina Pohjois-Irlannin itsehallintoelimien toiminnan ja otti alueen jälleen Britannian suoraan hallintaan. Tätä ennen protestantit olivat uhanneet lähteä itsehallintojohdosta, kun IRA:n oli todettu harjoittaneen vakoilua brittihallinnon virastoissa Pohjois-Irlannissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.