Mainos

IRA palaa neuvottelupöytään

Irlannin tasavaltalaisarmeija on ilmoittanut olevansa paitsi sitoutunut Pohjois-Irlannin rauhanprosessiin myös valmis keskusteluihin kansainvälisen aseriisuntakomitean kanssa.

Irlanti

Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA tuomitsi eilen Yhdysvaltoihin kohdistuneet terrori-iskut ja ilmoitti samalla panevansa vauhtia Pohjois-Irlannin aseriisuntaneuvotteluihin.

IRA sanoi julkilausumassaan, että se on valmis sitoutumaan yksityiskohtaisiin neuvotteluihin kenraali John de Chastelainin johtaman kansainvälisen aseriisuntakomitean kanssa. Järjestö ilmoitti myös olevansa sitoutunut Pohjois-Irlannin rauhanprosessiin.

IRA kieltäytyi elokuussa luovuttamasta aseitaan sopimuksen mukaisesti. Britannian hallituksen pitää päättää lauantaina, lakkautetaanko Pohjois-Irlannin yhteishallinto vai järjestetäänkö maakunnassa uudet vaalit.

Maakunnan yhteishallituksessa ovat mukana sekä katolilaisten Sinn Fein että protestanttien Ulsterin unionistit. Katolilaiset haluaisivat Pohjois-Irlannin liittyvän Irlantiin, kun taas protestanttien mielestä maakunnan tulisi säilyä Britannian hallinnossa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja