Mainos

IRA harkitsee osittaista aseistariisuntaa

Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA kokoaa jäsenistönsä vielä ennen joulua päättämään, pitäisikö järjestön luopua osasta aseitaan Pohjois-Irlannin rauhanprosessin edistämiseksi. Hankkeesta kertoi brittiläinen Sunday Times -lehti.

Lehden mukaan IRA:n korkein johto oli jo käsitellyt asiaa, mutta ei ollut saanut aikaiseksi päätöstä. Pohjois-Irlannin aluehallintoa johtava protestanttien David Trimble on kieltäytynyt hyväksymästä IRA:n poliittisen siiven Sinn Feinin jäseniä hallitukseensa, jos IRA ei aloita aseistariisuntaa. Tilanne on käytännössä estänyt protestanttien ja katolilaisten yhteishallinnon toiminnan.

Sunday Times kuitenkin arvioi IRA:n hajoavan sisäisesti, jos järjestö päättää luovuttaa osan aseistaan ja sitoutuu aikatauluun täydellisestä aseistariisunnasta.

Lehti kertoi myös protestanttien UDA-UFF -äärijärjestön harkitsevan parhaillaan aseellisen taistelun aloittamista uudestaan. Terroristijärjestön poliittinen siipi, Ulsterin demokraattinen puolue, ei saanut yhtään edustajaa kesällä valittuun Pohjois-Irlannin parlamenttiin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.