Mainos

IRA ei luovu aseista

Pohjois-Irlannin rauhanponnisteluissa koettiin huomattava takaisku, kun Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA ilmoitti, ettei se luovuta aseitaan ennen kuin kestävästä poliittisesta ratkaisusta on syntynyt sopu.

IRA sanoutui irti väkivallattomuuden periaatteesta eli ns. Mitchellin periaatteista, jotka sen poliittinen siipi Sinn Fein hyväksyi aiemmin tällä viikolla. IRA:n kantana on edelleen, että aseiden luovutus merkitsisi samaa kuin antautuminen, IRA:n edustaja sanoi Sinn Feinin An Phoblacht -viikkolehdessä.

Demokraattisen unionistipuolueen varapuheenjohtaja Peter Robinson vaati heti Sinn Feinin sulkemista laajoista Pohjois-Irlanti-neuvotteluista, joiden on määrä alkaa maanantaina. Neuvottelut ovat muutenkin nostaneet jo ennakkoon myrskyisiä tunnelmia. Protestanttinen Ulsterin unionistipuolue harkitsee neuvotteluboikottia vastalauseeksi sille, että Sinn Feinille on annettu oikeus osallistua neuvotteluihin.

IRA:n edustaja tähdensi haastattelussa, että Sinn Fein tekee omat ratkaisunsa IRA:sta riippumatta, koska Sinn Fein on "poliittinen puolue, jolla on takanaan merkittävä demokraattinen mandaatti".
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.