Mainos

Ipswichin sarjamurhasta syytetty oikeuden eteen

Toinen pidätetyistä miehistä saa syytteen viiden prostituoidun murhasta. Britannian poliisi on päästänyt toisen miehistä vapaaksi ainakin toistaiseksi.

Britannian sarjamurhaajaksi epäilty mies on tänään tuotu ensimmäistä kertaa oikeuden eteen. Syytteiden käsittely alkoi Ipswichin pikkukaupungissa, jonka läheisyydestä viiden naisen ruumiit löydettiin yhdentoista päivän aikana.

Entistä trukkikuskia Steven Wrightia syytetään 19-29-vuotiaiden prostituoitujen murhista Ipswichissä joulukuussa. Toinen epäilty, 37-vuotias mies, vapautettiin eilen samaan aikaan kun Wright pantiin syytteeseen.

Tummaan pukuun sonnustautunut Wright, 48, ei puhunut juurikaan oikeudenkäynnissä. Hän vain vahvisti nimensä, osoitteensa ja syntymäpaikkansa, minkä jälkeen tuomari luki syytteet. Oikeustalon edustalle oli kerääntynyt pieni joukko paikallisia ihmettelijöitä ja lukemattomia toimittajia sekä kuvaajia.

Wright tuodaan oikeussaliin jälleen tiistaina 2. tammikuuta. Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän kuukausia.

Puolustuksen asianajaja Paul Osler ilmoitti, että syytetty voi hyvin. Hän muistutti samalla, että Wrightia on pidettävä syyttömänä, kunnes toisin todistetaan.

- Kuka tahansa, jota syytetään tällaisista rikoksista, kärsii tietenkin traumasta. Hän on kuitenkin pärjännyt, Osler vakuutti.

Poliisi pidätti Wrightin tiistaina hänen asunnossaan Ipswichin punaisten lyhtyjen alueella, jossa useimmat surmatuista nähtiin viimeksi.

Ensimmäinen ruumis löydettiin Ipswichin liepeiltä joulukuun alussa ja viides viime viikon tiistaina. Kaikki tapetut oli riisuttu alastomiksi ja ainakin yksi kuristettu. Viranomaiset kertoivat, että kolmas uhri oli kolmannella kuulla raskaana. Uhrien kerrottiin olleen huumeidenkäyttäjiä.

Murhat saivat koko Ipswichin pelon valtaan. Kaupunki järjesti palveluksessaan oleville naisille kuljetuksen kotiin, jotta he eivät joutuisi vaaraan. Paikalliset yritykset hankkivat naispuolisille työntekijöille myös hälytinlaitteita.

Murhaajaa on verrattu yleisesti Viiltäjä-Jackiin, joka tappoi vuonna 1888 raa'asti ainakin viisi naisprostituoitua Lontoossa. Syyllistä ei koskaan saatu kiinni.

Surmat muistuttavat myös "Yorkshiren viiltäjästä", Peter Sutcliffesta. Hän tappoi 13 naista viidessä vuodessa 1975-1980.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.