Mainos

IPI: Uskonnollisten lehtien jakokieltoa ei pidä noudattaa

Kansainvälisen lehdistöinstituutin, IPI:n lausunto liittyy apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedtin päätökseen kieltää uskonnollisten lehtien ilmaisjakelu.

Kansainvälisen lehdistöinstituutin (IPI) Suomen ryhmä ei hyväksy apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedtin päätöstä uskonnollisten lehtien ilmaisjakelukiellosta. Suomen ryhmän puheenjohtaja päätoimittaja Janne Virkkunen pitää päätöstä sananvapautta rajoittavana.

- Meidän ryhmämme mielestä päätöstä ei tarvitse noudattaa, Virkkunen sanoo.

IPI:n Suomen ryhmä antoi tänään kannanoton, jonka mukaan julkaisijoiden ja päätoimittajien ei tule noudattaa päätöstä, joka voi kaventaa sananvapautta ja rajoittaa ilmaisuvapautta. Kansainvälinen lehdistöinstituutti IPI on kansainvälinen sananvapausjärjestö.

Apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt antoi aiemmin tässä kuussa päätöksen, jonka mukaan seurakuntalehtien jakaminen joka talouteen on laitonta. Hän otti kantaa Vantaan seurakuntalehteä Vantaan Lauria ja Tikkurilan seurakunnan alueella muutaman kerran vuodessa jaettavaa Tikkuristiä koskevaan kanteluun.

IPI:n Suomen ryhmän mielestä apulaisoikeusasiamiehen kanta tarkoittaisi sitä, että seurakuntien ja uskonnollisten yhteisöjen jakamien ilmaisjakelulehtien lisäksi esimerkiksi päivälehden välissä jaettava uskonnollista aineistoa sisältävä erillinen liite oli lainvastainen. Sen sijaan vastaava mainosliite tai ammatillista tai poliittista aineistoa sisältävä liite olisi laillinen.

- Tällaista luokittelua julkaisun sisällön perusteella Suomen lainsäädäntö ei tunne, ryhmä toteaa kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.