Mainos

iPhone voi jumiuttaa Toyotan autostereoita - korjauspäivitys valmiina

Applen iPhonen ja iPodin viimeisin ohjelmistopäivitys saattaa aiheuttaa Toyotan joidenkin autostereoiden jumiutumisen.

Australialaisen Brisbane Timesin verkkosivuilla kerrotaan Toyotan lähettäneen asiasta varoituksen 200 jälleenmyyjälleen. Ongelma koskee iPhonea, iPod Touchia ja iPod Nano 6G-mallia, joissa on iOS4.1 iTunes ohjelmistopäivitys.

Laitteille viime syksynä julkistettu ohjelmistopäivitys on aiheuttanut ongelmia Fujitsu Tenin -autostereoissa, joita on asennettu kymmeniin tuhansiin 2009-, 2010- ja 2011-vuosimallin Toyotan eri automalleihin. Kyseisiä malleja ovat mm. Yaris, Corolla, LandCruiser, HiLux sekä Prius.

Yhteensopivuusongelmia on aiheuttanut USB-liitännän käyttö. Liitäntää käytettäessä käytettäessä stereoiden ruutuun on lukittunut "load" ilmoitus. Ilmoitus poistuu ainoastaan irrottamalla iPhonen/iPodin tai valitsemalla toisen äänilähteen. Bluetoothin tai 3,5mm liitännän kautta vastaavia ongelmia ei ole ilmennyt.

Korjauspäivitys saatu valmiiksi

Cnet Australia kertoo verkkosivuillaan, että Toyota on julkistanut ongelmia aiheuttaneisiin stereoihin korjauspäivityksen. Viallisten laitteiden omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä jälleenmyyjäänsä, jotta uusi ohjelmisto voidaan asentaa stereoihin.

Ensi kuusta lähtien tuotetuissa Toyotan autoissa stereoiden korjauspäivitys on valmiiksi tehtynä.

Digitoday: Vika ei koske Suomessa myytyjä Toyotan autoja

Toyotan Suomen maayhtiöstä kerrotaan Digitodaylle, että suomalaisilta käyttäjiltä ei ole tullut valituksia yhteensopivuusongelmista Applen laitteiden kanssa.

Toyotan tiedottaja Malla Huttunen pohtii, että eri maissa on saatettu käyttää eri ohjelmistoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.