Mainos

iPhone-pomo lähti Applelta "Antennagaten" jälkimainingeissa

iPhone 4:n ja iPodin suunnittelusta vastannut johtaja Mark Papermaster jättää tehtävänsä Applella. Applen tiedottaja on vahvistanut asian The New York timesille. Hänen tilalleen tulee aiemmin Macintoshista vastannut Bob Mansfield.

Lehden haastatteleman nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan Papermasterin lähtö liittyy eri laitteisto-ongelmiin mm iPod Touch -laitteessa. Papermaster ei ole suostunut kommentoimaan asiaa.

Teknologiasivusto Computerworld on tiedustellut Applen tiedottajalta, liittyykö Papermasterin lähtö iPhone 4:n antenniongelmiin, joista on ollut valtavasti kohua kesän aikana. Tiedottaja ei ole kuitenkaan vastannut kyselyyn. Tiedossa ei myöskään ole, päättikö Papermaster jättää tehtävänsä omasta aloitteestaan, vai pyydettiinkö häntä.

Papermaster siityi Applelle vuonna 2008 IBM:ltä, jossa hän oli mm. vastannut mikroprosessorien kehityksestä. Hän ei kuitenkaan saanut välittömästi aloittaa työskentelyä IBM:n valitettua asiasta. Valituksen mukaan Papermasterin siirtyminen Applen palkkalistoille olisi ollut peruuttamattomasti haitallista IBM:lle.

Apple ja IBM pääsivät asiasta sopuun vuoden 2009 alussa, jolloin Papermaster pääsi aloittamaan työnsä. Papermasterin pikainen lähtö on herättänyt heti arvelua siitä, että asia liittyy johtaja Steve Jobsin kutsumaan iPhone 4:n "Antennagate" -antenniongelmakohuun.

Pian iPhone 4:n julkistuksen jälkeen asiakkaat valittivat signaaliongelmista ja puheluiden katkeamisesta, jos puhelinta piteli niin, että sen runkoon integroitu antenni peittyi.

"Ei riittävästi farkkuja kaapissa"

Kaikki asiantuntijat eivät kuitenkaan usko Papermasterin lähdön liittyvän uuteen iPhoneen.

- En usko, että kyse olisi siitä. Applen kokoisesta yhtiöstä puhuttaessa henkilöstövaihdoksia tapahtuu joka tasolla. En koe tätä niin suurena asiana, toteaa Gleacher & Company:n asiantuntija Brian Marshall.

Sen sijaan Marshall esittää toisenlaisen teorian: IBM:llä ja Applella on toisistaan suuresti erovavat yrityskulttuurit. IBM on toimintamalliltaan yksiviivaisempi, kun taas Applen malli on huomattavasti vapaamuotoisempi. Ennen Applelle tuloaan Papermaster oli työskennellyt IBM:n kulttuurin piirissä peräti 26 vuotta.

- Saattaa olla, että Papermasterilla ei vain ollut riittävästi t-paitoja ja farkkuja kaapissaan, letkauttaa Marshall.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.