Mainos

iPhone-kuume nousee Yhdysvalloissa

iPhone julkaistaan aluksi vain Yhdysvalloissa, ja se tulee Euroopassa myyntiin myöhemmin.

Tietokoneyhtiö Applen pian julkaistava iPhone-puhelin on synnyttänyt kuumeen Yhdysvalloissa. Puhelin tulee kauppoihin paikallista aikaa tänään iltakuudelta, mutta innokkaimmat leiriytyivät Applen liikkeiden eteen jonoihin jo maanantaina.

Esimerkiksi New Yorkissa Fifth Avenuen liikkeen edessä kiemurteli auringonnousun aikaan aamulla jo noin 200 ihmisen jono. Osa jonottajista oli ottanut vapaata töistä ja osa oli palkattuina jonottamassa jonkun muun puolesta. Julkaisua edeltävällä viikolla iPhone on ollut myös monien merkittävien talousjulkaisujen kansiaiheena.

Applen iPhone on multimediamatkapuhelin, ja se sisältää muun muassa suositun iPod-soittimen. Laitteesta tulee markkinoille kaksi versiota, jotka eroavat muistin määrässä. Laitteet maksavat noin 370 ja 450 euroa. Yhtiö arvioi, että iPhoneja myydään noin 10 miljoonaa kappaletta ensi vuoden loppuun mennessä.

iPhone julkaistaan aluksi vain Yhdysvalloissa, ja se tulee Euroopassa myyntiin myöhemmin. Apple julkisti iPhonen tammikuussa, minkä jälkeen yhtiön osakekurssi on kivunnut noin kolmanneksen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.