Mainos

iPhone 5:ssä maailman edistynein näyttö - vai onko sittenkään?

Applen markkinointijohtaja Phil Schiller hehkutti uuden iPhone 5:n julkistustilaisuudessa, että uutuuspuhelimessa on maailman kehittynein näyttöteknologia.

Teknologiasivusto GSMArena kertoo kriitikosta, joka ei ole purematta niellyt Schillerin hehkutusta.

Kriitikko vertaili iPhone 5:n näytön ominaisuuksia Nokian Lumia 920 -lippulaivapuhelimen ominaisuuksiin ja hän tuli aivan toisenlaisiin johtopäätöksiin.

Hän huomauttaa, että iPhone 5:n resoluutio on 26 prosenttia pienempi kuin kuin Lumia 920 -mallissa. Pikselitiheys on puolestaan iPhonessa 2 prosenttia pienempi.

Kooltaan iPhone 5:n nelituumainen näyttö on 11 prosenttia pienempi, kun sitä vertaa Lumia 920:n 4,5-tuumaiseen näyttöön.

Kriitikko huomauttaa, että myös iPhone 5:n näytön kirkkaus jää jälkeen Lumiasta.

Lumia 920 -mallissa käytössä oleva PureMotion teknologia mahdollistaa 2,5 kertaa nopeamman vasteajan verrattuna tavalliseen IPS-näyttöön. Kriitikon mukaan Lumia 920:n virkistystaajuus on 50 prosenttia nopeampi kuin iPhone 5:ssä.

Applen mukaan uuden iPhone 5:n näyttö on erittäin herkkä, mutta Lumia 920 käyttää Synaptecin superherkkää tekniikkaa, jonka ansiosta näyttöä voi käyttää vaikka hansikkaat kädessä.

GSMArena toteaa, että Lumia 920:n PureMotion HD+ näyttö sisältää kieltämättä vakuuttavaa teknologiaa, eikä vertailussa esitettyjä väitteitä pysty helpolla kiistämään.

Sivustolla huomautetaan, että Apple esitti myös toisen väitteen, mikä ei pidä paikkaansa. Apple nimittäin mainosti iPhone 5 -mallia maailman ohuimmaksi kännykäksi.

7,6 millimetrin paksuinen iPhone on kieltämättä ohut, mutta Fujitsu Arrows F-07D -puhelin on vain 6,7 millimetriä paksu, eli lähes kokonaisen millin iPhone 5 -mallia ohuempi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.