Mainos

iPad sai innokkaimmat hytisemään pakkaseen

Tänään Suomessa myyntiin tullut Applen iPad-tabletkone on saanut ihmisiä suunnistamaan kohti tekniikkaliikkeitä eri puolella maata. Innokkaita ostajia on paikoitellen riittänyt jonoksi asti pakkasesta huolimatta.

MTV3:n kyselykierroksen perusteella kaupoissa suhtaudutaan luottavaisesti iPadin kovaan myyntiin muun muassa joululahjaksi. Pääsääntöisesti varastoissa on ollut riittävästi tuotteita. Etenkin kalleimmat 64 Gt:n 3G-mallit ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Jyväskylässä kova vauhti: 70 iPadia tunnissa

Jyväskylässä Kampus Data -tietotekniikkaliike avasi ovensa kello seitsemältä aamulla. Heti ensimmäisen tunnin aikana myytiin 70 iPadia, kertoo myyntineuvottelija Jari Kopakkala.

- Tulin töihin kahtakymmentä vaille seitsemän ja jo silloin liikkeen ulkopuolella oli muutamia ihmisiä odottamassa. Liikkeen avatessa ovensa sisään vyöryi heti parikymmentä ihmistä. Aamun aikana kauppa on käynyt erittäin hyvin, ja iltapäivän aikana kaupan odotetaan jälleen vauhdittuvan, kertoo Kopakkala.

Jyväskylässä oli kello 14 mennessä myyty kaikkiaan yli toistasataa iPadia.

- Tällä menolla tuotteita riittää kahdeksi päiväksi, mutta tilauksessa on lisää laitteita heti, kun Apple pystyy niitä toimittamaan.

Eniten Jyväskylässä ovat myyneet iPadin kallein, 64 Gt:n 3G-malli, joka pääsi loppumaan hyllyltä. Edullisempia malleja on vielä jäljellä.

Turussakin odotettiin kaupan aukeamista pakkasessa

Myös Turun Humacstoressa iPadin myynti on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin.

- Kyllä tänään on ollut poikkeuksellisen vilkasta. Aamulla kello seitsemän ja kymmenen välillä on mennyt eniten tuotteita kaupaksi. Kello seitsemän aikaan oli kymmenkunta henkeä odottamassa liikkeen edustalla kaupan aukeamista, toteaa myymäläpäällikkö Kimmo Pajunen.

Turusssa eniten on mennyt kaupaksi halvin 16 Gt:n ja toisaalta kalleimman hintaluokan iPadit. Välissä olevia malleja on myyty maltillisemmin. Pajunen uskoo, että veronpalautukset tulevat varmasti näkymään hyvänä myyntinä tulevana viikonloppuna.

Tampereella odotetaan vilkastuvaa myyntiä viikonloppuna

Pirkkalan Verkkokauppa.com-myymälän Applen osastolla oli vielä päivällä kohtalaisen rauhallista.

- Yhdeksältä avattiin ovet, eikä mitään suurta ruuhkaa ollut täällä päässä, kertoo Apple Solution Consultant Pekka Palo-oja.

Mutta ovat iPadit Tampereen seudullakin käyneet kaupaksi.

- Tarkkaa määrää en osaa sanoa, koska osa tuotteista on myyty verkossa. Luulisin kuitenkin, että parikymmentä laitetta on myyty toistaiseksi, totesi Palo-oja kello 13 aikaan päivällä.

Palo-oja arvelee, että kaikkein innokkaimmat iPadin ostajat ovat hankkineet tuotteensa Tampereella sijaitsevasta toisesta myymälästä, joka avasi ovensa jo kello seitsemältä aamulla.

Palo-oja kertoo, että kiinnostuneita on käynyt tutustumassa laitteeseen ja moni on vielä jäänyt pohtimaan tuotteen mahdollista hankintaa esimerkiksi joululahjaksi. Palo-oja arvelee, että tulevana viikonloppuna kiinnostus tulee lisääntymään. Myös hän uskoo, että veronpalautukset tulevat näkymään iPadien myynnin kasvuna.

"Suosio yllättänyt positiivisesti"

Oulun Stockmann-tavaratalossa on ollut kaksi demolaitetta, jotka ovat viihde-elektroniikkaosaston tiimiesimiehen Riku Kessin mukaan kiinnostaneet liikkeessä käyneitä.

- Innokkaita ostajia on ollut liikkeellä aamusta lähtien enemmän kuin etukäteen ajatteli. Kyllä koko ajan on ollut kuhinaa näiden mallilaitteiden ympärillä, Kess toteaa.

Myös Oulussa erityisesti kalleimpia 3G-malleja on mennyt hyvin kaupaksi, etenkin puolen päivän jälkeen, kun myyntiin saatiin uusi erä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.