Mainos

Invavessasta löytyi 8000 euroa - oikeus pohti omistajaa

Huhtikuussa poliisi löysi lappeenrantalaisen invavessan lattialta minigrip-pussin, jossa oli 8000 euroa ja pankkikortti. Nyt Helsingin käräjäoikeus joutui ottamaan kantaa siihen kenen rahat oikeastaan olivat.

Löytö liittyi ampuma-aserikoksen tutkintaan. Epäiltynä oli Naarajärven vankilasta lomalla ollut mies, jonka pankkikortti löytyi pussista.

Kaakkois-Suomen poliisi oli tilittänyt takavarikoidut rahat Helsingin ulosottovirastolle, koska vangilla oli 25000 euroa elatusapuvelkaa.

Vangin sisar vaati oikeudessa rahoja itselleen. Sisaren mukaan rahoilla oli tarkoitus ostaa hänelle auto.  Sisko sanoi antaneensa rahat veljelleen.

Veli sen sijaan kertoi tuoreeltaan poliisikuulustelussa, että ”nämä rahat, jotka minulta nyt putosi hotellissa kuuluvat siskolleni”. Hänen mukaansa rahat olivat olleet säilytyksessä Imatralla tuttavalla. Hän oli viemässä niitä siskolleen Vantaalle, kun matka keskeytyi Lappeenrannan Holiday Club Saimaalla.

Lausunnon asiasta antanut ulosottomies kiinnitti huomiota ristiriitaan. Jos vanki olisi saanut rahat auton ostoon, niin hän olisi varmasti tuonut sen kuulustelussa esille.

"Kertomuksissa ristiriita"

Oikeus päätyi ulosottoviraston kannalle. - On olennainen ristiriita siitä missä rahat olivat olleet tai siitä, missä rahojen piti olla, oikeus totesi.

Käräjäoikeuden käsityksen mukaan 8000 euroa on kohtalainen summa rahaa ja sellaiselle pitää olla omistaja tiedossa. Oikeuden mukaan vangin pankkikortin löytyminen samasta minigrip-pussista vahvisti käsitystä vangin rahoista.

Oikeus totesi, että rahat sai ulosmitata. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.