Mainos

Invalidiliitto kampanjoi pyöräilykypärän puolesta

Vain joka neljäs pyöräilijä käyttää ajaessaan kypärää. Invalidiliitto on pyöräilykampanjassaan huolissaan etenkin nuorista pyöräilijöistä, joilta hyvin usein puuttuu kypärä.

Vuonna 2003 voimaan astunut säännös velvoittaa pyöräilijän käyttämään kypärää. Silti valtaosa pyöräilijöistä ajaa ilman kypärää. Tänä vuonna Invalidiliitto kampanjoi pyöräilyturvallisuuden puolesta ja on huolissaan etenkin teini-ikäisistä pyöräilijöistä, joiden päästä kypärä usein puuttuu.

Markkinointipäällikkö Kaija Pulli Invalidiliitosta arvioi, että nuoret pitävät pyöräilykypärän käyttöä epämuodikkaana. Pullin mukaan vanhemmat saavat vielä usein istutettua kypärän pienempien lasten päähän. Itsenäisemmin pyöräilevät nuoret jättävät kuitenkin kypärän pois, koska se näyttää heidän mielestään typerältä. Pulli kuitenkin muistuttaa, että tänä päivänä on jo saatavilla erittäin hienoja ja trendikkäitä pyöräilykypäriä.

Pyöräilijöiden kypäräpakko on saanut aikaan myös hyviä muutoksia. Viimeisen kolmen vuoden aikana pyöräilykuolemat ovat vähentyneet selvästi. Kun vielä 2000-luvun alussa pyöräilyonnettomuuksissa kuoli lähes 60 ihmistä, oli luku viime vuonna enää 26.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 27.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.