Mainos

Intiassa pidätettiin ihmisiä elokuvateattereissa – eivät nousseet seisomaan kansallishymnin aikana

Intiassa täytyy nykyisin soittaa kansallishymni elokuvateattereissa ennen elokuvan alkamista. Säädös hymnin soittamisesta astui voimaan, kun maan korkein oikeus päätti asiasta marraskuussa.

Nyt poliisi on pidättänyt ensimmäisen kerran 12 elokuvassakävijää, jotka eivät suostuneet seisomaan hymnin aikana. Asiasta kertoo New York Times.

Pidätysten taustalla on vuonna 1971 annettu laki "kansallisen kunnian loukkaamisen estämisestä", jota elokuvissa kävijät poliisin mukaan rikkoivat istumalla hymnin aikana. Jos oikeus on poliisin kanssa samaa mieltä, rikkeestä voi saada maksimissaan kolme vuotta vankeutta.

Oikeuden mukaan ihmisten pitää kunnioittaa hymniä

Korkein oikeus määritteli marraskuussa, että "on tarpeellista, että kansalaiset ymmärtävät, että he ovat kansakunnan asukkaita ja on heidän velvollisuutensa osoittaa kunnioitusta kansallishymniä kohtaan".

Pidätyksiä tapahtui maanantaina muun muassa Chennaissa, jossa ryhmä elokuvissakävijöitä oli tietoisesti päättänyt olla nousematta seisomaan hymnin aikana.

– Kyseessä oli ensimmäinen elokuva, jota kävimme katsomassa korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen. Osa meistä teki päätöksen olla nousematta seisomaan hymnin aikana, Chennaissa asuva oikeustieteen opiskelija M. Sreela sanoi New York Timesin mukaan.

– He eivät kunnioittaneet kansallista hymniämme ja häiritsivät muita ottamalla selfieitä, Vijay Kumar sanoi. Hän teki poliisille ilmoituksen ryhmästä, joka ei noussut seisomaan.

Sreelan mukaan kyseinen oikeuden päätös mahdollistaa lain vaalijoiden aggressiivisen moraalisen kyttäyksen.

Kriitikoiden mukaan oikeuden päätös on osoitus nationalismin lisääntymisestä Intiassa.

Lähteet: New York Times, CNN 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja