Mainos

Intiassa pelätään jälkijäristyksiä

Useiden eri maiden pelastusryhmiä on alkanut saapua Luoteis-Intian maanjäristysalueelle. Samaan aikaan uudet jälkijäristykset aiheuttivat paniikkia perjantaisen suurjäristyksen pahiten koettelemassa Gujaratin osavaltiossa.

Pelastusryhmät Turkista, Venäjältä ja Sveitsistä ovat jo saapuneet Gujaratiin. Britannian, Italian ja Ranskan ryhmiä odotettiin paikalle myöhemmin tänään. Lukuisat maat ovat myös luvanneet hätäapua Intian uhreille.

Japani ja Australia ilmoittivat kumpikin noin 6 miljoonan markan suuruisesta avusta. Suomen Punainen Risti on valmis lähettämään alueelle kenttäsairaalan, jos Kansainvälisen Punaisen Ristin järistysalueella oleva arviointiryhmä näin päättää.

Järistyksen jäljiltä oli tähän päivään mennessä löydetty noin 6000 ruumista. Viranomaiset arvioivat uhrien määrän nousevan 15 000:een. Intialaisten tiedotusvälineiden arviot uhrien määrästä vaihtelivat tänään suuresti. Lehtien mukaan järistyksessä on saattanut menehtyä 20 000 tai jopa 30 000 ihmistä.

Toiveet eloonjääneiden löytymisestä alkoivat hiljalleen heiketä yli kaksi vuorokautta järistyksen jälkeen. Sveitsiläiset pelastustyöntekijät onnistuivat kuitenkin kaivamaan raunioista elossa kaksi ihmistä, jotka olivat olleet hautautuneina 43 tunnin ajan. Bhujin kaupungissa noin 350 koululaisen ja 50 opettajan uskotaan jääneen sortuneen koulurakennuksen alle. Viitisenkymmentä lasta saatiin pelastettua raunioista. Tuhannet jälkijäristyksiä pelänneet ihmiset viettivät viime yön taivasalla. Yhä jatkuvien jälkijäristysten pelätään myös vaikeuttavan pelastustöitä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.