Mainos

Intiassa neuvotellaan uudesta hallituksesta

Intian poliittiset puolueet aloittivat tänään neuvottelut uuden hallituskoalition löytämiseksi sen jälkeen kun pääministeri H. D. Deve Gowdan hallitus oli kaatunut parlamentin epäluottamuslauseeseen.

Presidentti Shankar Dayal Sharma hyväksyi myöhään eilen Deve Gowdan eronpyynnön, mutta pyysi samalla häntä jatkamaan virassaan uuden hallituksen muodostamiseen saakka.

Deve Gowdan keskustavasemmistolainen yhdistynyt rintama ilmoitti tänään pitämänsä kokouksen jälkeen, ettei se aio tukea sen paremmin kongressipuolueen kuin hindunationalistien BJP-puolueenkaan pyrkimyksiä muodostaa uusi hallitus. Yhdistyneen rintaman edustaja kertoi myös, ettei Deve Gowdan erottamista puolueliittoutuman johdosta ole harkittu.

Kongressipuolueen ja yhdistyneen rintaman oli määrä neuvotella tänään uuden hallituksen muodostamista. Molemmat kertoivat pyrkivänsä kaiken voimin välttämään uusien vaalien järjestämisen, mitä puolestaan parlamentin suurin puolue BJP on toivonut. Mielipidemittausten mukaan hindujen uskonnollisiin tunteisiin vetoava BJP vahvistaisi otettaan uusissa vaaleissa.

Intian hallitus ajautui luottamusäänestykseen sen jälkeen kun kongressipuolue veti yllättäen viime kuun lopussa tukensa hallitukselta. Kongressipuolue ilmoitti viime hetken neuvotteluissa tukevansa hallitusrintamaa vain siinä tapauksessa, että pääministeri eroaa. 15 puolueen kokoomushallitus ei kuitenkaan taipunut vaatimukseen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.