Mainos

Intiassa katoaa lapsi joka kahdeksas minuutti

17:10

Intian poliisia syytetään haluttomuudesta etsiä kadonneita lapsia.

Intiassa katoaa vuosittain jopa 90 000 lasta, mikä tarkoittaa yhtä lasta joka kahdeksas minuutti. Kadonneista noin 40 000 yleensä löydetään.

Kadonneet lapset nousivat polttavaksi keskusteluaiheeksi, kun Intian poliisi yritti maksaa 5-vuotiaan tytön vanhempia pitämään suunsa kiinni tyttärensä kohtalosta. Tyttö kidnapattiin ja raiskattiin Delhissä viime viikon alussa.

Tytön tapaus on kirvoittanut laajoja mielenosoituksia maassa viikon mittaan. Suurimmat syytökset saa poliisi, joka ylityöllistettynä ja resurssipulassa on haluton tarttumaan lasten etsintöihin.

Kadonneilla lapsilla pyörii bisnes

1,2 miljardin ihmisen maassa lasten jälkiä on hankala seurata. Intiassa ei rekisteröidä kadonneita koko maan kattavaan tietokantaan, vaan rekisterit ovat aluekohtaisia.

Lisäksi kehittyvälle taloudelle harvinaisen tehokas raideverkosto kääntyy lapsiaan etsiviä vanhempia vastaan. Junilla lapsia on helppo kuljettaa nopeasti kauaskin.

Tätä mahdollisuutta käyttää hyväksi arviolta 800 rikollisryhmää, jotka sieppaavat ja välittävät lapsia muun muassa kaduille kerjäämään ja tehdastyöhön. Ikävimmissä tapauksissa lapset päätyvät elinkaupan uhreiksi tai seksikauppaan.

Lapsia katoaa Intiassa jopa keskiluokkaisilta alueilta. Osa lapsista karkaa kotoa omasta halustaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.