Mainos

Intian valtamerellä jälleen tsunamivaroitus

Japanin antaman varoitus koskee Indonesiaa, Australiaa, Intiaa ja Sri Lankaa. Ainakin kuusi ihmistä on kuollut eilen ja tänään tapahtuneissa maanjäristyksissä.

Japanin ilmatieteen laitos on antanut tsunamivaroituksen Indonesiaan, Australiaan, Intiaan ja Sri Lankaan.

Varoitus annettiin, kun Indonesiaan kuuluvaa Sumatran saarta ravisteli voimakkuudeltaan 7,7 Richterin asteikolla ollut jälkijäristys. Myöhemmin saarella tapahtui vielä jälkijäristys, joka oli 6,7 Richterin asteikolla.

Indonesian ilmatieteen laitos antoi molempien jälkijäristysten jälkeen oman tsunamivaroituksensa, jonka se molemmilla kerroilla perui myöhemmin.

Japanin ilmatieteen laitoksen mukaan ensimmäisenä tsunamivaarassa ovat Sumatra, Jaava ja Australian Kookossaaret ja hieman myöhemmin Intian Andamaanit ja Nikobaarit sekä Sri Lankan kaikki rannikot.

Sumatraa ravisti eilen voimakkuudeltan 8,4 Richterin asteikolla ollut maanjäristys, jota on sittemmin seurannut lähes 20 jälkijäristystä. Tutkijoiden mukaan niitä on odotettavissa vielä lisää.

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut järistyksissä ja jopa satojen on kerrottu jääneen loukkuun talojen raunioihin. Tarkkoja tietoja tuhoista ei kuitenkaan ole vielä saatu.

(MTV3- STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.