Mainos

Intian vaaleista tuli tiukat

Mielipidemittausten mukaan pääministeri hindunationalistinen BJP-puolue ja sen liittolaiset saattavat saada niukan enemmistön parlamenttiin.

Intian kolme viikkoa kestäneet vaalit huipentuivat tänään viidenteen ja viimeiseen kierrokseen. Hallituskoalitio taistelee vaaleissa enemmistöasemastaan. Lopullisten vaalitulosten odotetaan valmistuvan torstaina.

Ensimmäisten mielipidemittausten mukaan pääministeri Atal Behari Vajpayeen hindunationalistinen BJP-puolue ja sen liittolaiset saattavat saada niukan enemmistön parlamenttiin. Tiedotusvälineen arviot hallituskoalition paikkamäärästä vaihtelevat 250 ja 280 välillä. Yhteensä Intian parlamentin alahuoneeseessa on 545 edustajaa.
Jos BJP-puolue nykyisine liittolaisineen ei saa ehdotonta enemmistöä, joutuu se hakemaan tukea pienpuolueilta. Myös oppositiossa oleva kongressipuolue on vakuuttanut pystyvänsä muodostamaan hallituksen liittolaispuolueidensa avulla.

Tämänpäiväisissä vaaleissa äänioikeus oli 200 miljoonalla ihmisellä. Yhteensä maan noin 670 miljoonaa äänioikeutettua muodostavat maailman suurimman demokratian.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.