Mainos

Intian uskonnolliset mellakat rauhoittumassa

Viranomaiset ovat pääosin onnistuneet rauhoittamaan Gujaratissa puhjenneet levottomuudet. Tilanne on yhä kuitenkin hyvin kireä.

Intian armeijan sotilaat ja poliisi ovat viimein onnistuneet rauhoittamaan suurimman osan levottomuuksien repimästä Gujaratin osavaltiosta. -Tilanne on palautunut normaaliksi suurimmassa osassa Gujaratia. Mistään isommasta ei ole tullut tähän mennessä tietoja, korkea-arvoinen valtion virkamies Ashok Narayan kertoi uutistoimisto Reutersille.

Narayan muistutti kuitenkin, että tilanne osavaltiossa on edelleen hyvin kireä ja että joitakin "hajanaisia yhteenottoja" on tapahtunut maaseudulla.

Poliisin mukaan liki 500 ihmistä on saanut surmansa yhteenotoissa, jotka alkoivat kun muslimijoukko sytytti keskiviikkona tuleen hinduaktivisteja kuljettaneen junan tappaen 58 junan matkustajista. Intian oppositiossa oleva Kongressipuolue väitti kuitenkin tänään omiin lähteisiinsä viitaten, että uhreja olisi jo yli 800.

"Näin perheeni palavan"

-Sekä hindut että muslimit ovat tulleet hulluiksi. Miten muuten ihmiset voisivat tappaa toisiaan tällä tavalla, kummasteli 46-vuotias bussinkuljettaja Thondaji Nagai Prajapati - päästä varpaisiin palovammojen ja siteiden peitossa tänään. Baker Moin-uddin Sheikh, 31, muistaa, miten hän katseli kuinka hänen koko perheensä paloi hengiltä perjantaina. -Näin isäni, siskoni ja äitini palavan kuoliaiksi. Vaikka he huusivat apua, kukaan ei heitä auttanut. Aikooko joku saattaa oikeuteen ne, jotka ovat vastuussa perheeni julmasta surmasta, hän kyseli avuttomana.

Liittovaltion sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Lal Krishna Advani kävi tänään tervehtimässä väkivallan uhreja sairaalassa Ahmedabadissa. -Hallitus tulee tekemään kaiken mahdollisen väkivallan tukahduttamiseksi, hän vakuutti vierailua seuraaville toimittajille.

Ministerin mukaan väkivallalla saattaa olla kytköksiä pakistanilaisiin ääri-islamilaisiin järjestöihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.