Mainos

Intian tulvien uhrit vihaisia hallitukselle

Monet Intian biharilaiset ovat raivoissaan siitä, ettei Intian hallitus ole hoitanut asiaa paremmin, vaikka tulvaongelmia on lähes vuosittain.

Monet Etelä-Aasian tulvien uhreista odottavat turhaan ruoka-apua tai kärsivät nälkää vielä avustuspaketin saatuaankin. Intiassa taistelu ruuasta on yltynyt niin rajuksi, että ihmisiä on kuollut havitellessaan osuuttaan ruokalähetyksistä.

- Kylässämme ei ole nähtykään helikopteria tulvien alkamisen jälkeen. Edes hallituksen veneitä ei ole käynyt täällä, kertoo Rupesh Kumar Itä-Intian Biharin osavaltiosta.

Intia käyttää Biharissa ruoka-avun kuljettamiseen vain neljää helikopteria, vaikka YK:n mielestä helikoptereita tarvittaisiin paljon enemmän.

- Me näemme nälkää ja olemme kuolemaisillamme, sanoo Radhika Devi, joka myös asuu Biharissa. Hänen perheensä on saanut yhden avustuspaketin. Siinä oli kuitenkin vain kilo riisiä, eikä siitä riittänyt yli kymmenhenkiselle perheelle syötävää edes päiväksi.

Monet biharilaiset ovat raivoissaan siitä, ettei Intian hallitus ole hoitanut asiaa paremmin, vaikka tulvaongelmia on lähes vuosittain.

- Hallituksen reaktioista luulisi, ettei täällä ole koskaan aikaisemmin tulvinut, jupisee kotinsa menettänyt Abdul Kalam.

Koillis-Intian Assamin osavaltiossa ihmisten raivoa lisää entisestään se, että joukko paikallisia poliitikkoja ja virkamiehiä jäi kiinni yrittäessään varastaa kodittomaksi jääneille tarkoitettua ruokaa.

Terveyskriisin partaalla

YK ja Maailman terveysjärjestö WHO varoittivat tiistaina, että tulvien koettelemille Etelä-Aasian alueille saattaa puhjeta muutaman päivän sisällä uudenlainen kriisi.

YK:n lastenjärjestö Unicef ennustaa, että tulvavesissä muhivat taudit saattavat ajaa kokonaisia kyliä terveyskriisiin, jos niihin ei saada lähipäivinä apua. Unicef muistuttaa, että 40 prosenttia Etelä-Aasian asukkaista on lapsia, jotka ovat erityisen alttiita sairauksille.

Likaiset vedet aiheuttavat terveydelle monenlaisia vaaroja. Niissä viihtyvät hyvin sekä bakteerit että hyttyset, jotka levittävät malariaa ja denguekuumetta.

Suomessa lahjoituksia Etelä-Aasian tulvien uhreille kerää ainakin Suomen Punainen Risti, jonka katastrofirahastosta saa lisää tietoa osoitteesta www.redcross.fi/lahjoita/.

(MTV3- STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.