Mainos

Intian presidentti Suomessa: Haluaa tuplata kaupan Suomen kanssa

Intian presidentin Pranab Muhkerjeen kaksipäiväinen valtiovierailu Suomeen alkoi tänään. Presidentti Muhkerje on keskustellut Suomen presidentin Sauli Niinistön kanssa sekä kansainvälisestä politiikasta että Suomen ja Intian välisistä taloussuhteista. 

– Ensinnäkin hän (presidentti Pranab Muhkerjee) ehdotti, että me kaksinkertaistaisimme kauppavaihtomme. Ja näin me sovimme, sanoi presidentti Sauli Niinistö tapaamisen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Nyt Intian ja Suomen välisen kaupan arvo on noin miljardi dollaria. Se on Niinistön mukaan määrä tuplata kolmessa vuodessa.

Intiassa Suomi tunnetaan Nokiasta

Presidentin seurueeseen kuuluvan liikemiesvaltuuskunnan jäsenille Nokia ja sen maine toimii yhä Suomen käyntikorttina.

– Intialla on ystävyyssuhde Suomeen Nokian myötä. 400 miljoonalla ihmisellä on Nokia, myös minulla. Joten arvostamme suomalaisen työn laatua, sanoo ManipalHospitalsin toimitusjohtaja Ajay Bakshi

– Suomi on laadun ja Intia vahvojen tavoitteiden kansakunta. Nyt pitäisi yhdistää nämä kaksi, toteaa ECCO Electronics -yhtiön hallituksen puheenjohtaja Satish Jha.

– Meitä kiinnostaa yhteistyö suomalaisten rakennusalan yhtiöiden kanssa. Pienempien yritysten kanssa voimme olla sijoituskumppani ja auttaa pääsemään Intiaan. Jos kyseessä on iso yhtiö, voimme olla se pienempi paikallinen kumppani ja olla tyytyväisiä yhteistyöstä, sanoo kiinteistösijoitusyhtiö M3M:n johtaja Pankaj Bansal.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.