Mainos

Intian maanjäristyksestä suurtuhot

Pelastustyöntekijät ovat jatkaneet ponnisteluja eloonjääneiden löytämiseksi Luoteis-Intian Gujaratin osavaltion maanjäristysalueella. Intian uutistoimiston PTI:n mukaan uhrien määrä on noussut yli 7 000:n. Valtaosa kuolleista on viranomaisten mukaan Bhujin kaupungissa, jonka lähelle järistyksen keskus osui. Gujaratin sisäministeri Haren Pandya kertoi hieman aiemmin, että ainakin 5 000 ihmistä on saanut surmansa Intian voimakkaimmassa maanjäristyksessä puoleen vuosisataan. Intialaisissa tiedotusvälineissä uhrien määrän on arvioitu nousevan yli 10 000:n.

Pelastustöitä jatkettiin järistysalueella läpi yön. Gujaratin suurimman kaupungin, vajaan neljän miljoonan asukkaan Ahmadabadin viranomaisten mukaan päähuomio oli sortuneissa monikerroksissa rakennuksissa, joissa uskotaan edelleen olevan lukuisia ihmisiä loukussa. Paikalle saapuneen Kansainvälisen Punaisen Ristin ryhmän mukaan kaikkein kiireisin tehtävä on löytää ja pelastaa vielä hengissä olevat ihmiset.

Kun kaksi vuorokautta on kulunut järistyksestä, heikkenevät toiveet eloonjääneiden löytämisestä, Punaisen Ristin edustaja sanoi. Sortuneet talot hallitsivat maisemaa Bhujin kaupunkiin johtavien teiden varsilla. Esimerkiksi 40 000 asukkaan Pachchaossa noin 90 prosenttia rakennuksista oli romahtanut. Intiaan on virrannut apua ja surunvalitteluja eilen aamulla sattuneen maanjäristyksen jälkeen. Järistys oli voimakkuudeltaan 7,9 richteriä.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.