Mainos

Intian levottomuudet rauhoittuivat hieman

Intian länsiosassa puhjenneet väkivaltaisuudet ovat hieman laantuneet. Väkivalta on kohdistunut myös turisteihin.

Intian länsiosassa puhjenneet väkivaltaisuudet ovat kohdistuneet myös ulkomaisiin turisteihin. Britannian ulkoministeriö kertoi tänään, että yksi brittituristi sai surmansa ja kaksi haavoittui hindujoukon hyökkäyksessä Tajpurissa Ahmedabadin koillispuolella torstaina. Lisäksi kaksi turistia on kateissa.

Muslimituristiryhmän kimppuun hyökkäsi väijyksissä odotellut hindujoukko sen jälkeen kun heidän autonsa oli pakotettu pois tieltä. Yhteenotossa sai surmansa myös ryhmän paikallinen kuljettaja. Ryhmä oli hyökkäyksen tapahtuessa palaamassa Jaipurista takaisin Bombayhin. Turistit olivat lähteneet Britanniasta kaksi viikkoa sitten, ja ryhmän oli määrä palata kotimaahansa tänä viikonloppuna.

Armeijan ja poliisin voimakas läsnäolo rauhoitti lauantaina huomattavasti Gujaratin pääkaupunkia Ahmedabadia. Osassa pääkaupunkia oli tänään voimassa ulkonaliikkumiskielto. Sen sijaan väkivaltaisuudet levisivät kaupungista osavaltion maaseudulle.

Kahdeksan ihmistä paloi kuoliaaksi, kun väkijoukko sytytti tuleen leipomon Barodan kaupungin liepeillä. Barodassa on ollut voimassa ulkonaliikkumiskielto eilisestä lähtien. Myös Intian armeijan joukkoja on lähetetty Barodan teollisuuskaupunkiin.

Kaksi ihmistä sai surmansa jo aiemmin päivällä poliisin hajottaessa väkijoukkoa Kumdvadissa Ahmedabadista etelään. Väkijoukko oli sytyttämässä tuleen kahta rakennusta.

Vajpayee rauhoitteli

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee sanoi tänään, että Gujaratin osavaltiossa puhjenneet uskonnolliset levottomuudet ovat häpeäksi kansakunnalle.

Vajpayee vetosi samalla rauhanomaisen rinnakkaiselon puolesta maan uskontokuntien kesken. -Tämä on häpeäksi koko kansakunnalle, Vajpayee sanoi televisiopuheessaan. -Maanmieheni, pysytelkää rauhallisina, vaikka teitä miten yllytettäisiin, pääministeri vetosi kansalaisiin.

Junan tuhopoltto selviämässä?

Viime keskiviikkona alkaneet väkivaltaisuudet aloittanut junan tuhopoltto on selviämässä. Tuhopolton tunnustanut mies sanoo sytyttäneensä palon Pakistanin salaisen palvelun toimeksiannosta.

Viime päivien verenvuodatukset ovat olleet Intiassa vuosikymmenen rajuimmat. Niissä on kuollut yli 350 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.