Mainos

Intian levottomuudet hellittämässä

Intian uskonnolliset levottomuudet ovat hellittämässä. Väkivaltaisuuksissa on surmansa saanut kuitenkin jo 665 ihmistä ja määrän uskotaan yhä nousevan.

Intialaisia poliiseja on lähetetty hillitsemään hindujen ja muslimien välisiä yhteenottoja.


Intiassa uskonnolliset levottomuudet ovat vähitellen rauhoittumassa. Poliisin ja armeijan läsnäolo on vähentänyt Hindujen ja muslimien välisiä yhteenottoja.

Tilanne ei ole kuitenkaan palautunut vielä täysin normaaliksi, sillä viranomaiset ovat jälleen pidättäneet yli 50 hindua, jotka mellakoivat hallituksen turvatoimia vastaan Faizabadin kaupungissa.

Poliisijoukot yrittävät rauhoitella muslimi- ja hindujoukkojen välisiä yhteenottoja myös Gujaratin osavaltiossa.
Osavaltion poliisin edustajat kertoivat tänään uutistoimisto Reutersille, että alueella on saanut surmansa jo ainakin 665 ihmistä.

-Ruumiita löytyy edelleen maaseudulta, erityisesti pelloilta, lammikoista ja kaivoista, poliisin edustaja kertoi ja ennusti uhrien määrän vielä nousevan.

Pahimmat uskontokuntien väliset väkivaltaisuudet vuosikymmeneen saivat alkunsa viime viikolla hinduja kuljettaneen junan murhapoltosta. Junapalossa kuoli 58 ihmistä, ja sitä seuranneissa kostoiskuissa ainakin 607 ihmistä.

Intian parlamentti joutui tänään keskeyttämään sekasortoiseksi kääntyneen istuntonsa alkuunsa. Osa kasanedustajista vaati kovaäänisesti Intian sisäministerin ja Gujaratin osavaltion pääministerin eroa väkivaltaisuuksien takia.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.