Mainos

Intian Kashmirissa verisiä väkivaltaisuuksia

Ainakin 21 ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut vakavasti levottomuuksissa militanttien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotoissa Intian-puoleisessa Kashmirissa, kertovat intialaislähteet. Surmansa saaneiden joukossa on sekä siviilejä, poliiseja että militantteja.

Yhteenotot sattuivat viime yönä ja tänään eri puolilla Kashmiria. Verisimmät väkivaltaisuudet tapahtuivat Budgamissa, Dodassa ja Balmatkotessa.

Budgamissa Intian sotilaat ampuivat neljä Hizbollah Mujahediin -separatistiryhmään kuulunutta aseistautunutta militanttia. Balmatkotessa viisi ihmistä sai surmansa islamistisissien avattua tulen hindukylässä, ja Dodassa sissit ampuivat kolme kylänvartijaa.

Intialaissotilaiden lomansaanti helpottui

Intian ja Pakistanin joukot puolestaan jatkoivat eilen ja viime yönä laukaustenvaihtoa Kashmirin rajalla. Intian poliisi kertoo yhden ihmisen saaneen surmansa kranaattitulessa Poonchin alueella.

Tänään saatiin kuitenkin uusi merkki maiden lientyneistä väleistä, kun Intian armeija helpotti Kashmirissa olevien sotilaidensa lomansaantia. Armeijan edustajat sanovat, että osa sotilaista pääsee lähiaikoina noin kuukauden mittaiselle lomalle.

Viimeisten kuuden kuukauden ajan voimassa ovat olleet tiukat määräykset, joiden mukaan lomaa voidaan myöntää vain henkilökohtaisen hätätilanteen vuoksi. Armeijan edustajien mukaan Kashmirissa olevien joukkojen määrää ei kuitenkaan aiota laskea.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.