Mainos

Intian junaonnettomuudessa ainakin 80 uhria

Ainakin 80 ihmistä sai surmansa ja 200 loukkaantui, kun pikajuna suistui raiteilta Intiassa. Vielä ei ole varmuutta siitä, oliko kyseessä onnettomuus vai sabotaasi.

Ainakin 80 ihmistä sai surmansa ja lähes 200 loukkaantui kun pikajuna suistui raiteilta Intiassa, kertoivat viranomaiset myöhään illalla Suomen aikaa. Tuolloin pelastusmiehistöt eivät olleet vielä päässeet yhteen radalta suistuneista kahdeksasta vaunusta.

Varmuutta ei vielä ole saatu siitä, oliko kyseessä onnettomuus vai sabotaasi. Viranomaisten mukaan epäilyt radan peukaloinnista olivat kuitenkin vahvistumassa.

Kalkutasta lähteneessä Rajdhani Expressissä oli vajaat 600 ihmistä matkalla Delhiin, kun se suistui raiteilta myöhään eilen lähellä Gayan kaupunkia itäisessä Biharin osavaltiossa. Yksi vaunuista syöksyi sillalta jokeen.
Rautatieyhtiön edustaja vahvisti illalla, että turmapaikalta oli löydetty 67 ruumista. Loukkaantuneista ainakin 13 oli menehtynyt vammoihinsa sairaalassa. Turmapaikalla käynyt rautatieministeri Nitish Kumar arvioi, että kiskoja oli peukaloitu ennen kuin juna saapui 130 kilometrin tuntivauhtia paikalle. Alue tunnetaan maolaississien toiminnasta.

-Se näyttää olleen sabotaasi, Kumar kertoi.

Intian sisäministeri Lal Krishna Advani sen sijaan piti sabotaasia epätodennäköisenä turmasyynä. Advanin mukaan kyseessä näytti pikemminkin olleen onnettomuus. Paikallisten asukkaiden mukaan rautatiesilta oli kipeästi korjauksen tarpeessa. Myöskään poliisi ei uskonut sabotaasiin.

Paikallinen poliisipäällikkö Neelmani huomautti, etteivät maolaississit ole ottaneet koskaan aiemmin matkustajajunia kohteekseen. Lisäksi rautatieiskuista on yleensä varoitettu etukäteen henkilövahinkojen välttämiseksi.

Kommunistinen maolaisjärjestö MCC on taistellut vuosikymmeniä Intian itäosissa varakkaita maanomistajia vastaan. Ryhmän uskotaan toimivan yhteistyössä Nepalin maolaisten kanssa, jotka vaativat niin ikään muutoksia feodaalisiin maanomistusoloihin.

Intian hallitus lupasi pian turman jälkeen rahallista apua turmassa kuolleiden sekä loukkaantuneiden perheille.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 10.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.