Mainos

Intian ja Pakistanin välit kiristyvät

Jännitys kiristyy Kashmirissa Intian ja Pakistanin rajalla. Intia ilmoitti tänään, että se jatkaa ilmaiskujaan Kashmirin maakuntaan ajaakseen pois alueella oleskelevat muslimikapinalliset. Samalla Intia kertoi asettaneensa rajamaakuntien joukot hälytystilaan.

Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif pyysi eilen YK:n pääsihteeriä Kofi Annania välittämään Kashmirin kriisissä, joka on laajentunut Intian ja Pakistanin välillä lähes täydeksi sodaksi. Sharif pyysi kirjeessään Annania lähettämään erikoislähettilään alueelle sekä ehdotti Kashmirissa olevien YK:n tarkkailijajoukkojen laajentamista.

Intia ei ole kuitenkaan innostunut esityksestä. Tämä kävi ilmi, kun YK:n edustaja keskusteli kummankin maan lähettiläiden kanssa. Intia on aikaisemminkin torjunut ulkopuolisten sekaantumisen Kashmirin kysymykseen.

Intian ilmaiskut jatkuvat

Intia jatkoi tänään neljättä päivää ilmaiskujaan Kashmiriin huolimatta maiden pääministerien eilisestä puhelinkeskustelusta. Pakistan haluaa lähettää ulkoministerinsä neuvottelumatkalle Intian pääkaupunkiin Delhiin. Intia on kuitenkin tehnyt selväksi, että se haluaa ensin karkottaa kaikki pakistaninmieliset sissit Intian hallitsemasta osasta jaettua Kashmiria. Intia syyttää Pakistania 700 sissin lähettämisestä Intian puolelle Kashmiria strategisesti tärkeiden vuorten miehittämiseksi. Pakistan ampui torstaina alas ainakin yhden intialaisen taistelukoneen. Intia ja Pakistan ovat vuoden 1947 jälkeen käyneet kolme rajasotaa. Vuosi sitten kumpikin maa teki ydinkokeen.
(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.