Mainos

Intian ja Pakistanin johtajat tapasivat

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee ja Pakistanin presidentti Pervez Musharraf keskustelivat aamulla tunnin ajan Islamabadissa Pakistanissa. Tapaamista pidetään merkkinä maiden tulehtuneiden välien paranemisesta.

Tapaaminen alkoi hiukan ennen kahdeksaa Suomen aikaa. Pakistanin tiedotusministerin Sheikh Rashidin mukaan valtionpäämiehet keskustelivat muun muassa alueellisista kysymyksistä, terrorismista ja kahdenvälisten keskustelusuhteiden jatkamisesta. Myös kiistelty Kashmirin alue oli nostettu esiin keskustelussa.

-Molemmat johtajat pitivät viimeaikaisia askeleita kohti suhteiden normalisoitumista tervetulleina ja esittivät toiveensa prosessin jatkumisesta, Intian ulkoministeri Yashwant Sinha sanoi tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Vajpayee ja Musharraf tapasivat nyt ensimmäisen kerran vuoden 2001 jälkeen. Ydinasevaltiot ajautuivat sodan partaalle 2002. Pakistanin pääministeri Zafarullah Jamali ja Vajpayee tapasivat kahden kesken eilen. Tapaamiset on järjestetty Etelä-Aasian maiden yhteistyöjärjestön SAARC:n kokouksen yhteydessä Islamabadissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.