Mainos

Intian ja Pakistanin johtajat tapaavat Nepalissa

Intia ja Pakistan yrittävät lämmittää sodan partaalle kiristyneitä suhteitaan tänään alkaneessa Etelä-Aasian maiden kokouksessa Nepalissa.


Intia sanoo valmistautuvansa vastaiskuun koko sotilasvoimallaan, mikäli Pakistanista käsin toimivat ääriryhmät jatkavat iskujaan Intian puolelle. Pakistan puolestaan sanoo haluavansa rauhaa Intian kanssa, mutta ei oman kunniansa kustannuksella.

Rajut yhteenotot maiden rajalla Kashmirissa ovat jatkuneet. Yksi ihminen sai surmansa ja parikymmentä loukkaantui tänään kranaatti-iskussa Kashmirin alueparlamentin edustalla Srinagarissa. Haavoittuneista yksitoista oli intialaisia poliiseja. Intian viranomaiset uskovat, että hyökkäyksen takana olisivat Kashmirin muslimimilitantit.

Lisäksi Kashmiria jakavalla rajalinjalla on käyty päivän mittaan taisteluja, joissa sai surmansa neljä pakistanilaista sotilasta.

Myös viime yönä tulituksia

Intialaiset ja pakistanilaiset joukot tulittivat toisiaan viime yönä Kashmirin alueella huolimatta diplomaattien yrityksistä lieventää maiden välistä jännitystä. Joukot tulittivat toisiaan kranaatinheittimillä ja raskailla konekivääreillä Nowsherassa Kashmirin alueella, kerrottiin intialaisista puolustusministeriön lähteistä.

Intia ja Pakistan ovat siirtäneet kymmeniätuhansia sotilaita maiden raja-alueelle parin viime viikon kuluessa.

Maitten muutenkin kireät suhteet ovat kääntyneet pahaenteisen huonoiksi sen jälkeen, kun ryhmä terroristeja teki hyökkäyksen Intian parlamenttiin 13. joulukuuta. Intia syyttää hyökkäyksestä kahta Pakistanissa toimivaa ryhmää, jotka käyvät sissisotaa lopettaakseen Intian vallan Intian hallitsemalla Kashmirin alueella.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.