Mainos

Intian hallitus hakee luottamuslausetta

Intian pääministeri H. D. Deve Gowda pyysi tänään maan parlamentilta luottamuslausetta hallitukselleen. Hallitus joutui turvautumaan luottamusäänestykseen sen jälkeen kun kongressipuolue veti yllättäen viime kuun lopussa parlamentaarisen tukensa hallitukselta.

Hallituksen mahdollisuudet vallassa pysymiseen näyttivät tänä aamuna heikoilta. Kongressipuolue määräsi eilen 140 edustajaansa äänestämään hallituksen luottamusta vastaan.

Myös parlamentin suurin puolue BJP aikoo äänestää hallitusta vastaan. BJP:llä liittolaisineen on 193 paikkaa 545-jäsenisessä parlamentin alahuoneessa. Hallituksella on takanaan 178 edustajan tuki.

Deve Gowdan keskustavasemmistolainen kokoomushallitus on toiminut parlamentissa kongressipuolueen tuella. Kongressi ei ole kuitenkaan itse mukana hallituksessa.

Kongressipuolueen puheenjohtaja Sitaram Kesri ilmoitti viime kuun lopulla, että kongressi vetää tukensa Deve Gowdan hallitukselta. Kongressi syytti hallitusta tehottomuudesta rikollisuuden vastaisessa taistelussa ja uskonnollisen nurkkakuntaisuuden suosimisesta.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.