Mainos

Intialaisten salakuljetusjutun esitutkinta jatkuu

Intialaista miestä epäillään laittoman maahantuonnin järjestämisestä Suomen kautta muualle Eurooppaan. Salakuljetuksen laajuus on vielä arvoitus.

Rajavartiolaitos jatkaa intialaisten salakuljetuksen esitutkintaa. Vielä ei ole täyttä varmuutta siitä, kuinka laajasta toiminnasta on ollut kyse. Vantaan käräjäoikeus vangitsi viime viikon keskiviikkona intialaismiehen epäiltynä törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä.

Helsingin rajatarkastusosaston varapäällikön Petteri Partasen mukaan heillä on tietoa ainakin kuuden intialaisen mahdollisesta salakuljettamisesta Suomeen. Nämä henkilöt ovat Partasen mukaan jo poistuneet maasta. Sen lisäksi muutaman henkilön tilanne on vielä epävarma.

- Meillä on tiedossa, että ilmeisesti asiaan liittyvää porukkaa on kateissa ja porukkaa on myös vastaanottokeskuksissa. Partanen toteaa.

Tapausta tutkitaan nyt törkeän maahantulon järjestämisenä. Vangitun miehen epäillään järjestäneen maahantulon ulkomaalaisille ihmisille, joilla ei ole passia tai muuta matkustusasiakirjaa, viisumia tai oleskelulupaa.

Vyyhti lähti paljastumaan rajatarkastuksista.

- Kun he tulevat maahan hakien turvapaikkaa ja sitten katoavat, niin kyllähän meillä silloin lähtökohtainen ajatus on, että tässä on ihan suunnitelmallisesta teosta kysymys, Partanen sanoo.

Partasen mukaan tutkinnan alla olevassa jutussa epäillään olevan taustalla järjestäytynyttä toimintaa. Partanen kertoo, että Rajavartiolaitoksella on esitutkinnassa myös muutamia muita vastaavia tapauksia.

Viime aikoina epäilyjä on kohdistunut Partasen mukaan etenkin Kiinan, Bangladeshin ja Intian suuntaan. Se, minne salakuljetetut ihmiset lopulta päätyvät, jää usein hämärän peittoon.

-Todennäköisesti kyse on luvattomasta työvoimasta, joka päätyy jonnekin muualle Eurooppaan. Jotain kautta tullaan Shengen-alueelle. Kaukoidästä tuleville Suomi on otollinen sen takia, että meille suuntautuu paljon lentoja, kommentoi Partanen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.