Mainos

Intialaiskoneen kaappaus päättyi

Intialaisen matkustajakoneen kahdeksan päivää kestänyt kaappaus on päättynyt rauhanomaisesti. Viisi naamioitunutta kaappaajaa poistui koneesta, ja kaapatun koneen matkustajat ja miehistö pääsivät myöhemmin lentämään kahdella muulla koneella Intiaan.

Kaapattu kone

Kaappaus päättyi Intian suostuttua vapauttamaan vankeudesta kolme kashmirilaista muslimiaktivistia. Kaappaajat surmasivat kappauksen aikana myös yhden toverinsa, kertoivat vapautetut matkustajat diplomaattien mukaan. Miksi ja milloin tämä tapahtui ei ole tiedossa, mutta kaappaajan ruumis löydettiin koneen ohjaamosta.

Vapautetut matkustajat näyttivät väsyneiltä ja eräitä heistä piti tukea, kun he laskeutuivat koneesta Intian pääkaupungissa Delhissä hymyilevän lentoemännän avattua oven. Eräät jaksoivat kuitenkin hymyillä ja vilkuttaa vaimeasti ja yksi polvistui suutelemaan maata. Lentokentällä odotti satoja riemuitsevia omaisia, jotka heittivät kukkakimppuja ilmaan ja kukittivat osan saapujista.

Indian Airlines -koneen kaappaajat poistuivat perjantaina Kandaharin lentokentällä seisovasta koneesta ja nousivat kentällä odottavaan autoon mukanaan yksi Talebanin jäsen turvallisuutensa takeeksi. Intian ulkoministeri Jaswant Singh kertoi Afganistanin viranomaisten vakuuttaneen, että viisi kaapparia eivät voi jäädä Afganistaniin, vaan heidän on lähdettävä maasta kymmenen tunnin kuluessa.

Intia kiitti Afganistania

Ulkoministeri Singh kiitti Afganistanin viranomaisia kahdeksan päivää kestäneen kaappauskriisin hoitamisesta. Intia ilmoitti aiemmin sopineensa kaappaajien kanssa, että näiden hallussa olevat panttivangit vaihdetaan kolmeen kashmirilaiseen sissiin.

Viisi raskaasti aseistautunutta miestä kaappasi intialaisen matkustajakoneen jouluaattona, kun se oli matkalla Nepalista Delhiin Intiaan. Kaapparit pakottivat koneen ensin Amritsariin Intiassa, Lahoreen Pakistanissa ja Arabiemiirikuntiin ennen kuin se saapui vihdoin Kandahariin Afganistanissa. Kaapparien hallussa on ollut 155 panttivankia. Kaapparit tappoivat viime viikonvaihteessa yhden koneen matkustajista, koska tämä oli ottanut pois silmien peitoksi määrätyn siteen.


(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.