Mainos

Intialaisessa öljynjalostamossa suurpalo

Yli satatuhatta ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Intian itärannikon öljynjalostamossa syttyneen suurpalon takia. Evakuoidut ihmiset on majoitettu tilapäisesti urheilustadioneille ja kouluille.

Kaasuvuodosta alkunsa saanut palo syttyi Intian valtion omistaman Hindustan Petroleum Corporation -yhtiön öljynjalostamossa Visakhapatamissa eilen hieman kuuden jälkeen aamulla paikallista aikaa.

Ainakin 18 yhtymän työntekijää menehtyi viranomaisten mukaan onnettomuudessa. Lisäksi kymmenkunta on vakavien palovammojen takia kriittisessä tilassa.

Viranomaisten mukaan paloalue on saatu rajoitetuksi varastoalueelle, ja varsinainen jalostamo ei ole vaarassa. Useiden öljy- ja nestekaasutankkien palo jatkui myöhään eilen, 18 tuntia palon sytyttäneen räjähdyksen jälkeen.

Valtavat savupilvet peittivät rannikkoalueen ja viranomaiset joutuivat tyhjentämään viisi kylää palon tieltä. Tuli levisi myös läheiseen Intian laivaston tukikohtaan ja toisen öljynjalostamon omistamaan rakennukseen. Lisäksi kymmenkunta kemiantehdasta jouduttiin sulkemaan paloalueen lähistöllä kuumuuden vuoksi. Silminnäkijöiden mukaan räjähdyksen synnyttämät tulenlieskat nousivat 300 metrin korkeuteen ja musta sade laskeutui lähiseudulle.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.