Mainos

Intiaanien joukkomurhasta epäillyille syytteitä

Meksikon viranomaiset ovat asettaneet syytteeseen 16 henkilöä tiistaisen intiaanien joukkomurhan takia. Pidätetyt ovat syntyperäisiä Mayaintiaaneja ja heitä voi odottaa jopa 80 vuoden vankeustuomio.

Meksikon oikeusministeriön tiedotteen mukaan Chiapasin joukkomurha oli viimeinen lenkki poliittisen kahakoinnin ketjussa, joka oli jatkunut jo vuosikausia kiistelevien sukujen kesken. Vastakkain poliittisessa kiistelyssä oli oikeusministeriön mukaan toisaalta Meksikon valtapuolueen PRI:n ja toisaalta vasemmistolaisen PRD-puolueen ja kapinoivan Zapatista-puolueen kannattajia.

Joukkomurha tapahtui maanantaina Actealin kylässä. Surmansa saaneen 45 ihmisen joukossa oli 14 lasta. Ihmisoikeusaktivistit Chiapasissa sanoivat oikeusministeriön selonteon olevan liian yksioikoinen.

-Tällainen on tapahtumien logiikka pienimuotoisessa sodassa, jossa armeija ja hallitus ovat alkuperäisväestöä vastaan, sanoi ihmisoikeusaktivisti Pablo Romano.

Chiapasin intiaaniväestön puolestapuhujaksi julistautunut Zapatista-liike nousi kapinaan Meksikon keskushallitusta vastaan vuoden 1994 alussa. Ainakin 140 ihmistä sai tuolloin surmansa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.