Mainos

Intiaan valmiustila verisen temppelitaistelun jälkeen

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät aamulla hindutemppeliin Pohjois-Intiassa. Hyökkäystä seuranneessa tulitaistelussa kuoli viisi hyökkääjää.

Intia on määrännyt turvallisuusjoukkonsa maanlaajuiseen valmiustilaan uskonnollisten väkivaltaisuuksien varalta. Valmiustila määrättiin sen jälkeen, kun aseistautuneet miehet olivat hyökänneet sekä hindujen että muslimien pyhänä pitämälle paikalle maan pohjoisosassa.

Kuusi miestä tunkeutui Ayodhyan kaupungissa sijaitsevaan suureen hindutemppelikompleksiin aamupäivällä, minkä jälkeen he joutuivat tulitaisteluun poliisien kanssa. Viisi hyökkääjää sai surmansa laukaustenvaihdossa, yksi heistä räjäytti itsensä. Lisäksi kolme poliisia haavoittui.

Poliisi takavarikoi useita raketinheittimiä, rynnäkkökiväärejä ja kranaatteja.

Ayodhyan tilapäistiloissa toimiva temppelikompleksi on uskonnollisesti tulenarka. Äärihindut tuhosivat paikalla seisseen liki 500-vuotiaan Babrin moskeijan vuonna 1992. Hindujen mukaan moskeija oli rakennettu hindujumala Ramin syntymäpaikalle.

Hinduaktivistit ovat vaatineet, että paikalle rakennetaan uusi temppeli, mutta asia on jumiutunut oikeuskäsittelyyn. Ayodhya sijaitsee 600 kilometriä Delhistä kaakkoon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.