Mainos

Intiaan syntymässä hallituskriisi

Intiaa uhkaa hallituskriisi kongressipuolueen ilmoitettua vetävänsä tukensa pois pääministeri H. D. Deve Gowdan vähemmistöhallitukselta. Toistaiseksi ei ole selvää, johtaako ilmoitus hallituksen eroon ja uusiin parlamenttivaaleihin.

Pääministeri Deve Gowda sanoi kuitenkin, ettei hän eroa, vaan jatkaa tehtävässään toistaiseksi. Intiaa yhdeksän kuukautta hallinneella, monista pikkupuolueista koostuvalla hallituksella on maan parlamentissa tukenaan 178 kansanedustajaa. Kongressipuolue on 142 edustajallaan parlamentin toiseksi suurin ryhmä. Kongressipuolueen ohella myös kaksi muuta oppositiopuoluetta on tukenut hallitusta parlamentin äänestyksissä.

Kongressipuolueen johtaja Sitaram Kesri kävi tänään presidentti Shankar Dayal Sharman luona ja ilmoitti puolueensa lopettavan hallituksen tukemisen. Samalla Kesri vaati Deve Gowdaa eroamaan. Deve Gowdan edustaja ilmoitti kuitenkin, että pääministeri jatkaa tehtävässään.

Hallitus aikoo punnituttaa luottamuksensa parlamentin alahuoneessa, joka kokoontuu seuraavan kerran vasta 21. huhtikuuta. Presidentti aikoo tiettävästi kuulla perustuslakiasiantuntijoiden mielipidettä, ennen kuin hän päättää, pyytääkö Kesriä muodostamaan uuden hallituksen vai kehottaako hän Deve Gowdaa jatkamaan pääministerin virassa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.