Mainos

Intiaan monipuoluehallitus

Intia on ajautumassa jälleen kokoomushallitukseen, koska mikään ryhmittymä ei saanut ehdotonta enemmistöä parlamenttivaaleissa. Vahvimpana ehdokkaana uuden hallituksen muodostajaksi on hindupuolue BJP.

Maailman suurimman demokratian parlamenttivaalit eivät tuoneet selvää ratkaisua intian hallitusongelmiin. Äärihindujen BJP ei saanut selvää voittoa. Seuraavat päivät näyttävät, saako hindupuolue kerättyä pikkupuolueita taakseen muodostaakseen hallituksen. Hindupuolue BJP korostaa hinduarvoja, jotka BJP-puolueesta puhuttaessa tarkoittavat intialaisuuden korostamista ja kääntymistä sisäänpäin. Intian entinen pääministeri kommentoi hindupuolueen menestystä, että Intian vihalla voi voittaa vaalit mutta ei johtaa maata.

Jos siis vihainen BJP ei pääse valtaan, Intian on turvauduttava jälleen kongressipuolueeseen, joka myös menestyi vaaleissa. Puolue on hallinnut suurimman osan itenäisyyden ajasta. Menestyksen yhtenä syynä on ollut Intian kuninkaallisiksi kutsutut Gandhit. Näissä vaaleissa Sonja toi lisä-ääniä kongressipuolueelle.

Selvää on lähinnä se, että hallitsi Intiaa sitten kongressi- tai hindupuolue, kumpikin joutuu turvautumaan ulkopuoliseen tukeen. Onkin hyvin todennäköistä, että järjestetään jälleen ennenaikaiset vaalit. Maailman suurimmalle demoratialle vaalit eivät ole mikään ennenkuulumaton asia. Ongelma on lähinnä hinta; vaalit maksavat noin miljardi markkaa, mikä on suuri summa kehitysmaalle.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.